martes, 10 de junio de 2008

BARRAQUES A REUS!!



Fa uns dies que estic trista, decebuda, preocupada, desmotivada..., enlloc d'estar contenta i feliç perquè ja arriben les Barraques de la meva ciutat i, amb això, la Festa Major de Sant Pere.
Des de principis d'octubre, unes 23 persones (una de cada entitat que participem a Barraques), estem fent una reunió per setmana per tal d'intentar preparar unes Barraques com cal. Vam començar a preparar les Barraques pensant que les faríem al Mas Iglesies de Reus tal i com ho havíem fet altres anys i tal i com l'Ajuntament ens havia dit que les faríem.
A finals del mes de desembre, més o menys, els de l'Ajuntament es van despenjar dient que al Mas Iglesies no hi podíem anar perquè havien de fer un institut i que per tant, hi hauria els barracons ficats. On anem doncs?, ara ens ho diuen? perquè no crec que això de ficar instituts es decideixi d'un dia per un altre, no?. Bé, ells ens van proposar d'anar al Roquís. En aquell moment, el Roquís era un terreny sense cap tipus d'enllumenat, ni canalitzacions d'aigua, ple de brutícia (com per exemple xeringues) i ple de cartells de perill de mort. Però..., qui es pensen que som? que potser es pensen que som delinqüents o terroristes?, és lògic que un Ajuntament ens ofereixi aquest espai per a poder portar a terme una activitat que forma part de la seva pròpia Festa Major?. Bé, després de moltes reunions i molt patiment vam aconseguir firmar un acord amb l'Ajuntament on ens prometien que el Roquís seria un espai adequat per fer les Barraques (amb punts d'aigua i de llum, amb murs de seguretat, amb gespa, amb pàrquing...). Aquest acord el vam firmar a finals de febrer (això volia dir que nosaltres només teníem 3 mesos i mig per fer tota la feina i que ells, amb aquest temps, havien de fer totes les obres, ja que es van comprometre a que el dia 5 de juny les obres estarien enllestides). Per cert, en aquest conveni també ens van fer firmar que el diumenge dia 22 de juny, la festa s'havia d'acabar a les 3 de la nit (quan cada any s'ha acabat a les 5 com els altres dies menys el dia de la revetlla de Sant Joan que s'acaba a les 7). D'acord, ho acceptem!! Al cap d'una setmana de firmar el conveni ens van dir que no hi hauria gespa per falta de temps però que l'any vinent segur que n'hi havia. D'acord, també ho acceptem perquè entenem que no hi ha suficient temps per a que la gespa pugui créixer!!. Avui dia 10 de juny, el Roquís encara no està acabat!!. Només falta una setmana i mitja per començar les Barraques i encara no tenim un espai amb cara i ulls!! Què hem de fer???!!!
Jo m'estimo molt la meva ciutat i la meva Festa Major i per això no m'importa passar-me 8 mesos currant, fent reunions, enganxant cartells... . El que no m'agrada però, és que em prenguin el pèl, que em tractin de ruc i que se'n enfotin a la cara. No m'agrada que m'ho facin a mi ni a les altres 22 persones que ens ho hem estat currant de forma desinteressada. A més a més, les Barraques és un lloc on darrere de cada entitat hi han moltes persones que es passen quatre dies currant, de forma voluntària, per a que moltíssima gent pugui gaudir de la Festa Major. Per què ho fem? doncs perquè ens estimem Reus i la nostra Festa Major. Crec que això s'hauria de tenir en compte i que enlloc de posar-nos pedres i entrebancs, ens haurien d'ajudar i de facilitar les coses. Potser és que sóc innocent però no entenc com pot ser que els polítics només mirin per ells, només tinguin en compte els seus interessos i no tinguin la decència de pensar, ni per un moment, amb les ganes, les il·lusions, l'alegria i els sentiments de les persones.
Bé, espero que finalment les Barraques es puguin fer i surtin bé i, d'aquesta manera, fer caure la cara de vergonya i fer callar a algunes persones d'aquestes que van dient que vetllen i que treballen pel poble perquè "s'estimen Reus"!!!

4 comentarios:

Anónimo dijo...

Quina putada lo de les barraques, i és que les coses com sigui els polítics ja se sap, molt de parlar i després no res!

Haurien d'agrair els esforços, hores, temps i dedicació que passeu per fer de les barraques tota una entitat de la festa Major! (però de desagraïts el món n'està ple!)

ànims i petonets, tu ho vals!

David Manx dijo...

Eii!! Doncs si, com tu dius...No hi ha dret! Haurien d'estar contents que la gent es mobilitzes per voluntat...i mira com ens ho agraeixen. Només possen pals a les rodes!!

Fem-nos Sentir!!!
Si ens roben els somnis només ens queda la ràbia!!

Unknown dijo...

Indignació màxima!!!

ânim Jurdi, que ja veuràs com al final tot anirà molt bé, i sinó...la gent ja sabrà a quina mena d'embusterus mentiders voten a les eleccions municipals.

Rosa dijo...

Volem barraques!!!!

És clar que sí.
VISCA REUS I LA GENT QUE CURRA PER REUS!!!!!

A la meva època la festa major era tan patètica que havíem d'emigrar a Cambrils.
Ara que sembla que pot tornar a ser reeixida n'hi ha uns quants que manen molt, però no tenen paraula.

ENDAVANT!!
Ens veurem a les barraques.

Però abans encara tenim feina, eh, Jurdi.

Un petonàs,
Rosa